ΝΕΑ  / Ημερολόγιο


 

Δημοσιεύτηκαν δύο εργασίες μας σχετικά με την αντιμετώπιση των αορτοεντερικών επικοινωνιών, παθολογική οντότητα που αποτελεί μία από τις βαρύτερες καταστάσεις στην Αγγειοχιρουργική. Οι δύο ξεχωριστές δημοσιεύσεις έγιναν σε δύο από τα εγκυρότερα διεθνή περιοδικά της Αγγειοχειρουργικής, στο Aorta (Stamford University) και στο Journal of Vascular...

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 28 Μαίου η 3η Διημερίδα ΚΑΤ (Καρδιά-Αγγεία-Τρέχουσες εξελίξεις). Το Συνέδριο θεωρείται πολύ υψηλής επιστημονικής αξίας στον χώρο της Αγγειοχειρουργικής και Καρδιολογίας. Παρουσιάμε την αντιμετώπιση των θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων.

Δημοσιεύτηκε στο Hellenic Journal of Vascular and Endovascular Surgery μελέτη μας σχετικά με την χρήση κόλλας για την αντιμετώπιση φλεβικής ανεπάρκειας - κιρσών.

Ολοκληρώθηκε στις 16 Απριλίου το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγειακής- Ενδαγγειακής χειρουργικής- Αγγειολογίας στο οποίο παρουσιάσαμε την αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας με χρήση κυανοακρυλικής κόλλας σε δορυφορικό συμπόσιο, καθώς και την χειρουργική αντιμετώπιση της περιφερικής αρτηριακής αγγειοπάθειας.

Ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου το 4ο Σχολείο της Ελληνικής Φλεβολογικής εταιρείας κατά τις εργασίες του οποίου παρουσιάσαμε σε Video την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο θεραπείας των κιρσών με την χρήση ενδοφλεβικής απόφραξης με κόλλα. Επίσης παρουσιάσαμε απόψεις σχετικά με την συνεχή εκπαίδευση των αγγειοχειρουργών στο Ε.Σ.Υ.

Δημοσιεύτηκε στο διεθνές αγγειοχειρουργικό περιοδικό Vascular Specialist International μια παραλλαγή που προτείναμε πάνω στην αγγειοχειρουργική επέμβασης NAIS. Η επέμβαση NAIS ( Neo-Aorto-Iliac-System operation) αφορά στην εκτομή μολυσμένου αορτικού μοσχεύματος και δημιουργία νέου αορτολαγόνιου συστήματος με χρήση των μηριαίων φλεβών. Η επέμβαση...