ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

Ο Πέτρος Χατζηγάκης, Διευθυντής ΕΣΥ, εργάζεται ως Αγγειοχειρουργός στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Είναι κάτοχος πτυχίου Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1989). Από το 2004 είναι κάτοχος διδακτορικού από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου της Αθήνας με θέμα διδακτορικής διατριβής «Η διεγχειρητική θρομβόλυση στην οξεία αρτηριακή απόφραξη». Από το 1998 είναι ειδικός Αγγειοχειρουργός. 

Τον Μάιο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, με διετή θητεία. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ειδικός γραμματέας) της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής (2021-2023). Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, στην οποία υπήρξε μέλος του ΔΣ (2001-2007) ως αντιπρόεδρος και ταμίας. Επίσης, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας (ESVS). Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του British Medical Council (UK).

Συμμετέχει σε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθήνας. Επίσης, συμμετέχει σε ομάδες εργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά, συμμετοχή σε επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει λάβει μέρος ως ομιλητής σε πολλά στρογγυλά τραπέζια και έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής ή σύνεδρος σε πολλές εκπαιδευτικές ημερίδες. 

Όλες οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα προέρχονται από περιπτώσεις ασθενών του κ. Π. Χατζηγάκη κυρίως από την Αγγειοχειρουργική κλινική του ΓΝΑ " Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" και σέβονται απολύτως την ανωνυμία των ασθενών